Rock bands

Er zijn tegenwoordig heel veel rockbands en er blijven maar nieuwe komen. Als we weer even terug in de tijd gaan komen er al veel namen van bands naar voren. Denk bijvoorbeeld aan AC/DC of Led Zeppelin en zo zijn er nog veel meer. Dagelijks wordt rockmuziek zo’n 20 miljoen keer afspeelt door allemaal verschillende mensen op Spotify. U zou kunnen zeggen dat het ook veel is en dat is het natuurlijk ook. Toch worden de artiesten nog meer beluisterd dan de afspeellijsten die Spotify voor je maakt. Zo heb je bijvoorbeeld AC/DC die van zichzelf al maandelijks meer dan 20 miljoen luisteraars hebt.

De oudere generatie verdient ook nog steeds elke dag veel geld. Als je kijkt naar wat er alleen al beluisterd wordt op Spotify. Per liedje wat mensen luisteren krijg je ongeveer € 0,002 cent. Dat is niet bepaald veel. Maar mocht je er 20 miljoen hebben maandelijks tikt dat toch aardig aan. Je moet alleen wel heel veel luisteraars hebben wil je er aardig aan verdienen. Veel artiesten krijgen hun geld ook voornamelijk door het geven van shows. Uitverkochte zalen, theaters en concerten. Soms komen er wel 50.000 mensen om hun lieveling muzikant te zien. Dat is dus voor een optreden. Stel je doet 15 optredens door Amerika tikt dat aardig aan.

Tekenen bij een label.

Niet alleen is Spotify is hun enige online muziekplatform. Grotere artiesten of artiesten met veel potentie worden ook vaak gevraagd of ze bij een label willen aansluiten. Meestal is dat voor een hoog bedrag. Mochten de artiesten dat doen moeten ze wel een gedeelte afstaan aan het label. Dan zou je zeggen waarom zou je teken bij een label als je later meer zou verdienen. Een z’n label kan je veel bieden. Ze nemen de kosten op zich met het maken van een videoclip of hun doen je boekhouding en management. Je komt makkelijker in contact met grotere artiesten. Dat kan heel voordelig uitpakken. Mochten die artiesten veel fans hebben kan het alleen maar voordelig voor jou uitpakken. Veel van die fans zouden kijken wie jij bent. Mochten zij je muziek goed vinden zorgt het ervoor dat jij ook meer fans krijgt.